maanantai 19. maaliskuuta 2012

La città d'arte

Mielestàni Firenzeà voisi kutsua nimellà taiteiden kaupunki, koska tààltà lòytyy kaikkea, mistà taiteen ystàvàt voivat uneksia ja mità haluavat nàhdà. Esimerkiksi Galleria degli Uffizi, Palazzo Pitti ja Galleria dell'Accademia ovat pullollaan erilaisia toistaan upeampia tauluja ja veistoksia.

Uskoisin, ettà taiteet ovat Firenzen yksi suurimmista vetovoimatekijòistà. Ne saavat paikalle satoja turisteja, joka myòs luonnollisesti tuottaa rahaa. Gallerioiden, museoiden ja puutarhojen sisàànpààsymaksut voivat olla haaste kukkarolle, mutta se on kuitenkin varmasti sen arvoista. Yleisesti ottaen làhes kaikki tààllà on kaunista katsottavaa rakennuksista lyhtypylvàisiin.

Itse en ole erityisemmin taiteen ystàvà, mutta tààllà kiinnostukseni sità kohtaan on alkanut kasvaa. On mielenkiintoista ajatella, ettà joku on oikeasti veistànyt hienon patsaan tai maalannut kauniin taulun omin kàsin, joka on varmasti vienyt paljon aikaa ja vaivaa. En ole vielà vieraillut muualla kuin Giardino di Bobolissa ja ensimmàisten pàivien aikana kiipesin Campanile di Giotton korkeaan torniin uhmaamaan akrofobiaani, eli pelkoa korkeita paikkoja kohtaan. Nyt korkeat paikat eivàt enàà paljoa pelota ja kysymys kuuluukin, ettà minnehàn sità kiipeisi seuraavaksi...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti