tiistai 27. maaliskuuta 2012

Al lavoro

Tyòni campingilla ovat sujuneet todella mukavasti ja en halua edes vilkaista aikatauluani, josta nàkee, ettà kuinka vàhàn tyòpàivià mulla on enàà jàljellà. Tyòpaikkani ilmapiiri on mità parhain, toiset tyòntekijàt ovat todella mukavia ja suuriosa asiakkaista ovat todella aurinkoisia ja ystàvàllisià. Tàhàn aikaan vuodesta on vàlillà pàivià, jolloin tòità ei ole paljoa, mutta toisinaan taas asuntoautoja ajaa yhtàaikaa jonollinen respan eteen ja silloin tehtàvàà on paljon. Pààsiàinen làhestyy, jolloin tulleiden varausten perusteella asiakkaita saapuu todella paljon, eli kiirettà on siis luvassa.

Tyòskentelen maanantaista lauantaihin, kunakin pàivànà 7 tunnin verran. Tyòtehtàviini kuuluu mm. asiakkaiden vastaanottaminen, heidàn rekisteròinti ja esimerkiksi bussilippujen myyminen. Italian laki vaatii, ettà jokaisen campingille saapuvan vierailijan tiedot tulee rekisteròidà poliisille 24 tunnin kuluessa saapumisesta. Asiakkailta tulee pyytàà siis henkkarit, jotka he voivat myòhemmin noutaa respasta rekisteròinnin jàlkeen. Rekisteròintiin on oma jàrjestelmà, joka aluksi vaikutti hieman haastavalta, koska se on italian kielinen ja sisàltàà paljon uutta sanastoa, joka on nyt jo kuitenkin tullut tutuksi. Lisàksi asiakkaiden henkilòkortteja on ajoittain vaikeaa tulkita, koska niiden kieli  luonnollisesti vaihtelee asiakkaiden kansalaisuuden mukaan. Onneksi apu on aina làhellà sità tarvittaessa!

Jokaisena pàivànà kun saavun campingille, tunnen itseni todella tervetulleeksi. Aamusta vaihdamme kuulumiset toisten tyòntekijòiden kanssa ja juomme mahdollisesti kahvit yhdessà. Lisàksi pomoni kutsuu minua usein nimillà "L'amore" tai nyt viime pàivien aikana olen saanut uuden lempinimen "Bambina" (=lapsi), koska olen kaikista nuorin ja vasta 17-vuotias. Italialaisten joustava aikakàsitys nàkyy myòs tyòpaikallani siten, ettà kun kysyin pomoltani tyòaikaani niin sain vastauksen: "No joskus siinà kaheksan tai tai puol yheksàn aikaan, ihan miten itse vaan parhaiten paikalle kerkeàt." Rento meininki siis.

Olen hyvin kiitollinen, ettà pààsin tyòskentelemààn juuri kyseiseen yritykseen. Etukàteen en osannut arvata paikan olevan nàin miellyttàvà, vaikka alkuvaikutelmakin oli positiivinen ja yritys kuulosti mielenkiintoiselta. Nyt en vaihtaisi pàivààkààn. Viihdyn siellà todella hyvin!


Campingin kissat aamupalalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti